Ίνγκουε

O Ingwë ήταν Vanya, ο βασιλιάς των Vanyar, θείος της συζύγου του Finwë, της Indis, και ο Υψηλός Βασιλιάς των Ξωτικών. Το όνομά του το δανείστηκαν οι Vanyar, οι οποίοι επίσης ονόμαζαν τους εαυτούς τους Ingwer. Η κατάλληλη ονομασία του, που ήταν επίσης ένας τίτλος από μόνη της, ήταν Ingwë Ingweron, «Αρχηγός των Αρχηγών». Το όνομα Ingwë σημαίνει «Αρχηγός» στην Quenya

 
Ο Ίνγκουε ήταν ένα από τα πρώτα δώδεκα Ξωτικά που ξύπνησαν στην Κουιβιένεν, και ένα από τα τρία Ξωτικά, μαζί με τον Έλγουε και τον Φίνγουε, που πρωτοταξίδεψαν στο Άμαν. Ο Ίνγκουε έγινε ο πρώτος των Βάνυαρ που ταξίδεψαν στο Βάλινορ με τον Όρομε. Αγαπώντας την ομορφιά και την ευτυχία που συνάντησε εκεί, επέστρεψε στο λαό του και τους προέτρεψε να κάνουν ένα ταξίδι στο Άμαν. Ο ίδιος και οι συγγενείς του ήταν γοητευμένοι με τους Βάλαρ, και έτσι αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στη Μέση-Γη, αντιθέτως έμειναν και έκαναν τον Ίνγκουε βασιλιά τους. Ο πύργος Μίντον Ελνταλιέβα στην Τίριον χτίστηκε προς τιμήν του.


Ο Ίνγκουε λογίστηκε ως ο Υψηλός Βασιλιάς όλων των Ελντάλιε, των Ξωτικών του Μεγάλου Ταξιδιού, και εξαιτίας αυτού ονομάζεται Ίνγκουε Ίνγκουερον (ο Αρχηγός των Αρχηγών). Έζησε στο Τανίκουετιλ, κάτω από τα δώματα του Μάνγουε, του Υψηλού Βασιλιά της Άρντα, και διοικούσε από εκεί. Ο Ίνγκουε ποτέ δεν πάτησε το πόδι του στη Μέση-Γη αφότου άρχισε να ζει στο Τανίκουετιλ. Όταν οι Βάνυαρ πήραν τα όπλα στον Πόλεμο της Οργής και ακολούθησαν τη Στρατιά των Βάλαρ, εκείνος δεν πήγε μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: