Νέσσα

H Nessa (στην Quenya "Νέα") ήταν μια Ainu και η χαμηλότερη στην ιεραρχία από τις Valier μεταξύ των Valar. Ήταν σύζυγος του Tulkas και αδερφή του Orome. Ονομαζόταν επίσης "Nessa η Γρήγορη" λόγω της ταχύτητάς της.


Χαρακτηριστικό της Νέσσα ήταν η ταχύτητά της. Ήταν ευκίνητη και γοργοπόδαρη και για αυτό ονομαζόταν "Νέσσα η Γρήγορη". Αγαπούσε τα πλάσματα που κινούνταν γρήγορα, όπως τα ελάφια που την ακολουθούσαν οπουδήποτε και αν πήγαινε, ακόμη και στις άγριες περιοχές του Άμαν, και εκείνη μπορούσε να τα προσπεράσει γρήγορα όπως ένα βέλος. Χαρακτηριστική επίσης ήταν και η χορευτική της ικανότητα, καθώς χόρευε στα καταπράσινα λειβάδια της Βάλιμαρ.

Όταν έγινε ο Πρώτος Πόλεμος με τον Μέλκορ, έπεσαν βουνά και προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές. Αν και αναστάτωσε το έργο των Βάλαρ και κατέστρεψε αρκετό από αυτό, ένα μεγάλο πνεύμα ονόματι Τούλκας ήρθε στην Άρντα από άλλες περιοχές της Έα για να τον πολεμήσει. Όταν ο Τούλκας έδιωξε μακριά τον Μέλκορ, οι Βάλαρ κατάφεραν να ολοκληρώσουν την Άρντα και ο κόσμος σταθεροποιήθηκε. Οι Βάλαρ κατοίκησαν στη γη που ονομάζεται Άλμαρεν, και ύψωσαν Δύο Λάμπες για να φωτίζουν τη νέα γη: την Ίλλουιν και την Όρμαλ. Οι Βάλαρ λοιπόν έκατσαν να γιορτάσουν την ολοκλήρωση των εργασιών τους, και σε εκείνη τη γιορτή ο Τούλκας παντρεύτηκε τη Νέσσα, και εκείνη χόρεψε ενώπιον των Βάλαρ.

Η κατοικία της Νέσσα και του Τούλκας λέγεται ότι ήταν γεμάτη κέφι και γλέντι. Στην αυλή του Τούλκας, οι πολεμιστές του έπαιζαν και συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε γενναία κατορθώματα. Κατά διαστήματα, η Νέσσα έφερνε κύπελλα με κρασί, καθώς και δροσιστικά ποτά στους πολεμιστές του συζύγου της, προκειμένου να αναζωογονηθούν. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: