Ο Οίκος του Τελκόνταρ

Ο Οίκος του Telcontar, η συνέχεια του Οίκου του Elendil, ήταν o Βασιλικός Οίκος του Επανενωμένου Βασιλείου της Arnor και της Gondor. Ο Οίκος ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Δαχτυλιδιού από τον Aragorn ΙΙ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος επιζών κληρονόμος του Elendil, και πήρε το θρόνο με το όνομα Elessar. Το όνομα Telcontar είναι μετάφραση του "Strider" στην Quenya, του ψευδωνύμου του Aragorn στο βορρά, ενώ τα μέλη του Οίκου ονομάζονται "Telcóntari" (πληθυντικός).

 
Ο Άραγκορν έγινε Βασιλιάς του Επανενωμένου Βασιλείου με το όνομα Ελέσσαρ και βασίλεψε με τη Βασίλισσα Άργουεν για 120 χρόνια. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Ελντάριον, καθώς και πολλές κόρες. Η μακρά αυτή βασιλεία αποδίδεται στην καταγωγή του Ελέσσαρ από τους Ανθρώπους του Νούμενορ, οι οποίοι είχαν ευλογηθεί με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο Βασιλιάς Ελέσσαρ θάφτηκε με μεγάλη τιμή στη Μίνας Τίριθ. Ο γιος του, ο Ελντάριον, τον διαδέχτηκε στον θρόνο και ως Βασιλιάς κυβέρνησε για αόριστο χρονικό διάστημα και στην Τέταρτη Εποχή των Ανθρώπων. Λίγα είναι γνωστά για τον Ελντάριον, εκτός του ότι άφησε κληρονόμους να συνεχίσουν τον Οίκο του Τελκόνταρ μετά από αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: