Αντούριλ

Andúril ήταν το όνομα του σπαθιού Narsil μετά την ξανασφυρηλάτησή του στο Rivendell για τον Aragorn, τον κληρονόμο του Isildur, το 3018 της Τρίτης Εποχής. Andúril σημαίνει "Φλόγα της Δύσης" στην Quenya.


To Nάρσιλ ήταν σύμβολο της Βασιλείας της Άρνορ και της Γκόντορ, αλλά έσπασε στα τέλη της Δεύτερης Εποχής, στον Πόλεμο μεταξύ της Τελευταίας Συμμαχίας Ξωτικών και Ανθρώπων και του Σάουρον. Τα θραύσματά του παρέμειναν κειμήλιο των Βασιλέων της Άρνορ και των Αρχηγών των Ντουνεντάιν.

Ο Μπόρομιρ, ο γιος του Επιτρόπου της Γκόντορ, ταξίδεψε στο Ρίβεντελ για το Συμβούλιο του Έλροντ, εξαιτίας του προφητικού ονείρου που είχε δει εκείνος και ο αδερφός του, ο Φάραμιρ. Το όνειρο του έλεγε να αναζητήσει στο Ίμλαντρις (Ρίβεντελ) το "Σπαθί που Ήταν Σπασμένο".

Τελικά, μετά από 3000 χρόνια, το 3018 της Τρίτης Εποχής, όταν ο Άραγκορν ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού, το Nάρσιλ ξανασφυρηλατήθηκε και εκείνος το ονόμασε Αντούριλ, η Φλόγα της Δύσης. Ο Άραγκορν το κρατούσε στο ταξίδι του νότια ως μέλος της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού και αναφερόταν σε αυτό ως "Το Σπαθί που Ήταν Σπασμένο" και "Το Ξανασφυρηλατημένο Σπαθί". Όταν έφτασε στο Μέντουσελντ, τη Χρυσή Αίθουσα στο Έντορας, αρχικά αρνήθηκε να το παραδώσει στον Χάμα, τον Φύλακα της Πύλης, αλλά μετά από μεγάλη διαφωνία μαζί του τελικά τον έπεισε ο Γκάνταλφ να το κάνει.

Ο Άραγκορν συχνά χρησιμοποιούσε το σπαθί ως βοήθεια για να αποδείξει ότι είναι ο κληρονόμος του θρόνου της Γκόντορ. Κατά αυτό τον τρόπο έπεισε τους Νεκρούς του Ντανχάρροου να εκπληρώσουν τον όρκο τους να βοηθήσουν την Γκόντορ όταν θα βρισκόταν σε ώρα ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: