Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού

Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού αποτελούταν από εννέα μέλη που εκπροσωπούσαν τους Ελεύθερους Λαούς της Μέσης-Γης. Ο σκοπός τους ήταν να πάνε το Ένα Δαχτυλίδι στη Mordor ώστε να ριχτεί στις φωτιές του Mount Doom, εκεί όπου δημιουργήθηκε, και να καταστραφεί, κάτι που θα ανέτρεπε ολοκληρωτικά τον Σκοτεινό Άρχοντα Sauron. Τα μέλη της ονομαστικά ήταν οι Gandalf, Aragorn, Boromir, Legolas, Gimli, Frodo Baggins, Samwise Gamgee, Meriadoc Brandybuck και Peregrin Took.


Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού δημιουργήθηκε από τον Έλροντ στο Ρίβεντελ μετά το Συμβούλιο του Έλροντ και τα μέλη της Συντροφιάς ήταν εκπρόσωποι των αντίστοιχων φυλών τους. Ο Λέγκολας ήταν το μοναδικό Ξωτικό που επιλέχθηκε, κάτι που ίσχυσε και για τον Γκίμλι από την φυλή των Νάνων. Συγκροτημένη μετά από το Συμβούλιο του Έλροντ, η Συντροφιά αποτελούταν από εννέα μέλη: τέσσερα Χόμπιτς, δύο Ανθρώπους, ένα Ξωτικό, ένα Νάνο και ένα Μάγο. Συγκεκριμένα:

1. Γκάνταλφ: ήταν Μάια, ένας από τους Μάγους που στάλθηκαν στην Μέση-Γη από τους Βάλαρ. Ήταν ο αρχηγός της Συντροφιάς.
2. Άραγκορν, ο γιος του Άραθορν: Ο αρχηγός των Ντουνεντάιν, κληρονόμος του Ισίλντουρ και ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου της Γκόντορ και της Άρνορ. Ηγήθηκε της Συντροφιάς μετά την απώλεια του Γκάνταλφ.
3. Μπόρομιρ, ο γιος του Ντένεθορ: Στρατηγός της Γκόντορ και ο διάδοχος του Επιτρόπου της Γκόντορ.
4. Λέγκολας, ο γιος του Θράντουιλ του Μίρκγουντ: Απεσταλμένος των Ξωτικών του Μίρκγουντ.
5. Γκίμλι, ο γιος του Γκλόιν: Νάνος των Γαλάζιων Βουνών, απόγονος του Ντούριν.
6. Φρόντο Μπάγκινς: - Ένα Χόμπιτ από το Σάιρ που επιλέχτηκε να μεταφέρει το Ένα Δαχτυλίδι.
7. Σαμγουάιζ Γκάμτζι: -
Ένα Χόμπιτ, ήταν o κηπουρός του Φρόντο και στενός του φίλος.
8. Μερίαντοκ "Μέρρυ" Μπράντιμπακ: Ένα Χόμπιτ, ξάδελφος του Φρόντο και ο καλύτερος φίλος του Πίππιν.
9. Πέρεγκριν "Πίππιν" Τούκ:
Ένα Χόμπιτ και ξάδελφος του Φρόντο, ήταν ο νεότερος της Συντροφιάς.

Ήταν η μοναδική γνωστή ομάδα που σχηματίστηκε ποτέ στην ιστορία της Μέσης-Γης που είχε μέλη από κάθε μία από αυτές τις φυλές (μετά την αποχώρηση των Ξωτικών και των Μάγων από τη Μέση-Γη, ποτέ δεν υπήρξε ξανά άλλη παρόμοια). Ο αριθμός των μελών επιλέχθηκε ώστε να ταιριάζει με τον αριθμό των Δαχτυλιδοφαντασμάτων, επίσης γνωστοί ως Μαύροι Καβαλάρηδες, Νάζγκουλ ή Εννέα Καβαλάρηδες. Ο Μέρρυ και ο Πίππιν δεν προορίζονταν να είναι μέλη της Συντροφιάς, διότι ο Έλροντ σκόπευε να στείλει στην Αποστολή δύο Ξωτικά του Ρίβεντελ, αλλά κι επειδή επιθυμούσε να στείλει τα δύο νεότερα Χόμπιτς πίσω στο Σάιρ ως αγγελιαφόρους για να προειδοποιήσουν για το ολοένα αυξανόμενο κακό. Ωστόσο, ο Γκάνταλφ έπεισε τον Έλροντ για την πίστη και την αφοσίωση των Μέρρυ και Πίππιν και εντέλει επιλέχθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: