Χούορ

O Huor ήταν ένας από τους Edain και ήρωας των Ανθρώπων κατά την Πρώτη Εποχή. Ήταν ο νεότερος γιος του Galdor, του Άρχοντα του Dor-lómin, ο αδερφός του Húrin Thalion, ο εγγονός του Hador Lórindol, ο πατέρας του Tuor και ο παππούς του Eärendil. Είχε ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια από τον Οίκο του παππού του, και θεωρούταν ένας από τους ψηλότερους των Edain. Σκοτώθηκε στη Nirnaeth Arnoediad. Οι Númenóreans τον μνημόνευαν ως τον ηρωικό παππού του Eärendil του Ευλογημένου.

 
Ακολουθώντας το έθιμο των Ανθρώπων εκείνων των ημερών, ο Χούορ και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο
Χούριν, αναθρεύονταν από το θείο τους τον Χάλντιρ, τον Αρχηγό των Χαλάντιν του Μπρέθιλ, και κατοικούσαν σε αυτό το δάσος τον καιρό της Μάχης της Ξαφνικής Φλόγας το 455 της Πρώτης Εποχής.

Το έτος 458 της Πρώτης Εποχής, ο Χούορ και ο Χούριν εισχώρησαν σε μια πολεμική ομάδα εναντίον των Ορκς. Τα αδέλφια κατέληξαν στην Κοιλάδα του Σίριον και αποκόπηκαν από την ομάδα. Ο Βάλα Ούλμο προκάλεσε τη δημιουργία ομίχλης και οι δύο τους διέφυγαν στο Ντίμπαρ. Από εκεί, οι Αετοί τους πήγαν στις πύλες της Γκοντόλιν, της Κρυμμένης Πόλης. Ο Βασιλιάς Τούργκον καλωσόρισε τους αδελφούς, ενθυμούμενος μια προφητεία που έλεγε ότι τα παιδιά του Χάντορ θα βοηθούσαν την Γκοντόλιν στην πιο σκοτεινή ώρα της. Έμειναν με τον Τούργκον για ένα χρόνο και, αφού έδωσαν όρκο μυστικότητας, επέστρεψαν στο Ντορ-λόμιν κάποια στιγμή πριν το 462.

Το 462 της Πρώτης Εποχής, οι δυνάμεις του
Μόργκοθ επιτέθηκαν στο Χίθλουμ και ο πατέρας του Χούορ, ο Γκάλντορ, έπεσε υπερασπιζόμενος το Έρεντ Γουέθριν. Περίπου το 470, ο Χούορ παντρεύτηκε τη Ρίαν, την κόρη του Μπέλεγκουντ του Οίκου του Μπέορ και έκαναν ένα γιο. Εκείνος έδωσε στο παιδί το όνομα Τούορ πριν καν γεννηθεί, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του, όταν κλήθηκε από τον Βασιλιά Φίνγκον. 

Το 472, η συμμαχία που ήταν γνωστή ως η Ένωση του Μαέδρος οδήγησε τα Ξωτικά, τους Νάνους και τους Ανθρώπους σε επίθεση εναντίον του Μόργκοθ στη Μάχη των Αμέτρητων Δακρύων (Nirnaeth Arnoediad). Στην πανωλεθρία αυτή, ο Υψηλός Βασιλιάς Φίνγκον και ο στρατός του διαχωρίστηκαν από το άλλο μισό του στρατού και ο ίδιος ο Φίνγκον σκοτώθηκε από ένα Μπάλρογκ. Με τον άρχοντά τους σκοτωμένο και αντιμετωπίζοντας την ήττα τους, ο Χούριν και ο Χούορ έπεισαν τον Βασιλιά Τούργκον να αποσυρθεί και να κρατήσει το μυστικό της Γκοντόλιν. Για να υπερασπιστούν την διαφυγή του, οι στρατιώτες του Ντορ-λόμιν σχημάτισαν μια γραμμή κατά μήκος του Βάλτου του Σέρεχ όπου σφαγιάστηκαν από τις δυνάμεις του Μόργκοθ. Ο Χούορ σκοτώθηκε από ένα δηλητηριασμένο βέλος που τον τρύπησε στο μάτι και ο Χούριν πιάστηκε αιχμάλωτος του Μόργκοθ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: