Άργκοναθ

To Argonath, επίσης γνωστό ως η Πύλη των Βασιλέων ή οι Στήλες των Βασιλέων, ήταν ένα μνημείο στα βόρεια σύνορα της Gondor. Αποτελούταν από δύο τεράστιες πέτρινες φιγούρες του Isildur και του Anárion, οι οποίες στέκονταν πάνω σε κάθε πλευρά του ποταμού Anduin, στη βόρεια είσοδο του Nen Hithoel. 


Το Άργκοναθ αποτελούταν από δύο τεράστιες πέτρινες φιγούρες του Ισίλντουρ και του Ανάριον, των πανίσχυρων πρώτων Αρχόντων του Βασιλείου. Ήταν τοποθετημένες πάνω σε τεράστια βάθρα και ήταν στραμμένες στο Βορρά, σε κάθε πλευρά του ποταμού Άντουιν, στην είσοδο των βορείων συνόρων της Γκόντορ. Το αριστερό χέρι του καθενός ήταν σηκωμένο με την παλάμη προς τα έξω σε μια κίνηση προειδοποίησης. Στο δεξί τους χέρι κρατούσαν ένα τσεκούρι, ενώ στα κεφάλια τους είχαν κράνη και κορώνες.

Από τις πρώτες μέρες του, το βασίλειο της Γκόντορ έθεσε μέρος των βορείων συνόρων του στο βόρειο άκρο του Νεν Χίθοελ. Αιώνες αργότερα, ο γιος και αντιβασιλέας του Ναρμάκιλ Α', ο Μινάλκαρ, οδήγησε τον στρατό του σε νίκη εναντίον των Ανατολιτών, μεταξύ του Ροβάνιον και της Θάλασσας του Ρούν, το 1248 της Τρίτης Εποχής. Όταν επέστρεψε οχύρωσε τις όχθες του Άντουιν και έδωσε εντολή να χτιστούν οι Στήλες του Άργκοναθ.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 3019 της Τρίτης Εποχής, η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού πέρασε πλέοντας ανάμεσα από τις Στήλες στο ταξίδι τους νότια. Ο χρόνος είχε αφήσει τα σημάδια του πάνω στους δυό μεγάλους πέτρινους βασιλιάδες οι οποίοι, αν και τα μάτια τους δεν φαίνονταν πια και τα μέτωπά τους είχαν ραγίσματα, εξακολουθούσαν να αποπνέουν δύναμη και μεγαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: