Άριεν

H Arien ήταν μια Maia και η Φύλακας του Ήλιου. Αρχικά ήταν πνεύμα φωτιάς και λέγεται ότι τα μάτια της ήταν πάρα πολύ λαμπερά για να τα κοιτάξουν ακόμη και οι Eldar. Άλλα ονόματα που είχε προγενέστερα ήταν Urien και Urwendi που και τα δύο σημαίνουν "Κόρη της Φωτιάς". Arien σημαίνει "Κόρη του Ηλιόφωτος" στην Quenya.


Η Άριεν ήταν Μάια που υπηρετούσε την Βάνα, προτού της ανατεθεί να μεταφέρει το πλοίο του Ήλιου. Αρχικά ένα πνεύμα φωτιάς το οποίο ο Μέλκορ δεν ήταν σε θέση να διαφθείρει ούτε να το παρασύρει στις υπηρεσίες του. Στα Χρόνια των Δέντρων, η Άριεν φρόντιζε τα χρυσά λουλούδια στους κήπους της Βάνα και τα πότιζε με μεγάλη φωτεινή δροσιά που συνέλλεγε από την Λαουρέλιν, το μεγάλο Χρυσό Δέντρο. Αργότερα, η Άριεν επιλέχθηκε από τους Βάλαρ να μεταφέρει το πλοίο του Ήλιου, επειδή ήταν η μόνη που δεν φοβόταν και μπορούσε να αντέξει την θερμότητα της Λαουρέλιν χωρίς να πάθει τίποτα. Όσο ήταν στο Βάλινορ, η Άριεν πήρε φυσική μορφή παρόμοια με εκείνη των Βάλαρ, αλλά όταν άφησε το Βάλινορ έγινε μια "γυμνή φλόγα φωτιάς, τρομερή στην πληρότητα του μεγαλείου της".

Αργότερα, όταν καταστράφηκαν τα Δύο Δέντρα του Βάλινορ από τον Μόργκοθ και την Ουνγκόλιαντ, το Χρυσό Δέντρο Λαουρέλιν κατάφερε να δώσει ένα τελευταίο χρυσό φρούτο προτού πεθάνει, και τότε ο Άουλε άρχισε να δημιουργεί ένα πλοίο για να κρατήσει αυτόν τον τελευταίο χρυσό καρπό. Ωστόσο, ο Μάια Τίλιον που ήταν ένας από τους κυνηγούς του Όρομε και που επιλέχθηκε να κατευθύνει το πλοίο της Σελήνης η οποία δημιουργήθηκε από το τελευταίο ασημένιο λουλούδι του Τελπέριον, είχε ταξιδέψει επτά φορές προτού ολοκληρωθεί το πλοίο του Ήλιου. Έτσι, όταν ήταν επιτέλους έτοιμο, η Άριεν μετέφερε το πλοίο του Ήλιου ψηλά στους Ουρανούς δίνοντας φως στον Κόσμο. Τότε η Άναρ, ο Ήλιος ο οποίος αναφέρεται ότι είναι θηλυκού γένους, ανέτειλε με δόξα και η πρώτη αυγή του ήταν σαν μια μεγάλη πυρκαγιά που έλαμπε πάνω στα υψώματα των Βουνών Πελόρι στο Άμαν, και τα σύννεφα της Μέσης-Γης άναψαν και ακούστηκε ο ήχος από πολλούς καταρράκτες. Τότε ο Μόργκοθ απογοητεύτηκε πραγματικά και κατέβηκε στους χαμηλότερους λάκκους της Άνγκμπαντ και απέσυρε όλους τους υπηρέτες του. Εκεί, έστειλε μεγάλες αναθυμιάσεις και σκοτεινά σύννεφα για να κρύψει τη γη του από το φως του λαμπερού Ήλιου, διότι ο ίδιος φοβόταν πολύ την Άριεν και δεν τόλμησε ποτέ να πάει κοντά της μην έχοντας τη δύναμη για κάτι τέτοιο.

Λέγεται ότι η Άριεν ήταν πιο ισχυρή από τον Τίλιον, ο οποίος την αγαπούσε και ελκυόταν από εκείνη και περιστασιακά την ακολουθούσε μέσα από το νυχτερινό ουρανό, αλλά όταν την πλησίαζε, το πλοίο του καιγόταν και μαύριζε από τη θερμότητα της Άριεν. Καθότι η Άριεν ήταν η Φύλακας του Ήλιου, ήταν μία από τους πιο αγαπημένους Μάιαρ από τους Ανθρώπους, διότι το πρώτο ταξίδι της στον ουρανό σηματοδότησε το Ξύπνημα των Ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: