Έλλανταν και Ελρόχιρ

O Elladan και o Elrohir ήταν οι δίδυμοι γιοι του Elrond του Μισο-Ξωτικού και της Celebrían του Rivendell, και ήταν γνωστοί για τη στενή φιλία και τη συνεργασία τους με τους Dúnedain του Βορρά, τους Φύλακες του Βορρά και τους Ανθρώπους γενικότερα, καθώς και για τα κατορθώματά τους στον Πολέμο του Δαχτυλιδιού. Το όνομα Elladan σημαίνει "Ξωτικο-Άνθρωπος" ή "Ξωτικό-Dúnadan" στη Sindarin, αναφερόμενο στη διπλή καταγωγή του, από τα Ξωτικά και τους Edain (Οίκος Ανθρώπων από το Beleriand).  Το όνομα Elrohir σημαίνει "Ξωτικό Ιππότης" στη Sindarin.


Ο Έλλανταν και ο Ελρόχιρ γεννήθηκαν το 130 της Τρίτης Εποχής και είχαν μια νεότερη αδελφή, της Άργουεν. Μέσω της μητέρας τους, της Κελεμπρίαν, ήταν οι μόνοι εγγονοί της Γκαλάντριελ και του Κέλεμπορν του Λοθλόριεν. Το 2509 της Τρίτης Εποχής, οι δίδυμοι έσωσαν τη μητέρα τους, η οποία είχε αιχμαλωτιστεί και βασανιστεί από Ορκς. Παρά το γεγονός ότι σωματικά θεραπεύθηκε από τον Έλροντ, εξαιτίας του φόβου και των μαρτυρίων που υποβλήθηκε, ψυχικά δεν είχε γίνει καλά κι έτσι αναχώρησε για τα Γκρίζα Λιμάνια το επόμενο έτος. Λόγω αυτού του γεγονότος, τα δίδυμα έτρεφαν μεγάλο μίσος για τα Ορκς.

Το έτος 2933 της Τρίτης Εποχής, ο Έλλανταν και ο Ελρόχιρ πήγαν να κυνηγήσουν Ορκς με τον Άραθορν Β', τον πατέρα του Άραγκορν. Εκεί ο Άραθορν σκοτώθηκε και η σύζυγος και ο γιος του στάλθηκαν να μείνουν στο Ίμλαντρις, όπου ο Έλροντ δέχτηκε τον Άραγκορν ως θετό γιο του, ονομάζοντάς τον Εστέλ (Ελπίδα).


Ο Πόλεμος του Δαχτυλιδιού

Όταν η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού έφτασε στο Ρίβεντελ, ο ρόλος των διδύμων ήταν να ανιχνεύσουν τα εδάφη και να προετοιμάσουν τον δρόμο για την Συντροφιά. Αργότερα, ταξίδεψαν μαζί με τον Χάλμπαραντ και τους 31 Ντουνεντάιν του Βορρά. Παρέδωσαν ένα μήνυμα από τον πατέρα τους σχετικά με τα Μονοπάτια των Νεκρών και ακολούθησαν τους Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι ως εκεί. Ο Έλλανταν ταξίδεψε πίσω από την Ομάδα και οι Νεκροί ακολουθούσαν μετά από αυτόν. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου, οι Έλλανταν και Ελρόχιρ υποστήριξαν την απόφαση του Γκάνταλφ να ρίξει τα υπόλοιπα στρατεύματα της Γκόντορ και του Ρόχαν στο Μόραννον, λέγοντας ότι ο Έλροντ τους είχε στείλει από το Ρίβεντελ με την ίδια συμβουλή. Επιπλέον, οι δίδυμοι πολέμησαν με τον Άραγκορν στη Μάχη των Πεδίων του Πέλεννορ.


Τέταρτη Εποχή κι έπειτα

Μετά τον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού και την έναρξη της Τέταρτης Εποχής λίγα είναι γνωστά για τα δύο αδέρφια. Επέστρεψαν στο σπίτι του πατέρα τους στο Ρίβεντελ, και παρέμειναν εκεί, ακόμη και αφού εκείνος είχε περάσει τη Θάλασσα. Όπως και στην αδελφή τους, την Άργουεν, στους γιους του Έλροντ του Μισο-Ξωτικού δόθηκε η επιλογή του αν θα αφήσουν τη Μέση-Γη για τους Αθάνατους Τόπους ή αν θα παραμείνουν εκεί και θα γίνουν θνητοί όπως οι Άνθρωποι. Δεν είναι γνωστό όμως τι διάλεξαν, αν και λέγεται ότι τους επετράπη να καθυστερήσουν για λίγο το ταξίδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: