Ορόφερ

O Oropher ήταν ένα Sindarin Ξωτικό του Doriath, ο πατέρας του Thranduil, ο παππούς του Legolas, του μοναδικού Ξωτικού της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, και ο Βασιλιάς του Μεγάλου Πράσινου Δάσους (που αργότερα μετονομάστηκε σε Mirkwood) στην Δεύτερη Εποχή. Σκοτώθηκε στην Μάχη του Dagorlad και στον θρόνο τον διαδέχτηκε ο γιος του, ο Thranduil


Ο Ορόφερ ήταν ένας από τους Σίνταρ του Ντόριαθ. Μετά τον Πόλεμο της Οργής και την καταστροφή του Μπελέριαντ, οι περισσότεροι από τους εξόριστους Νόλντορ και τα απομεινάρια των Σίνταρ υποχώρησαν στο Λίντον. Οι Βάλαρ κάλεσαν ξανά αυτά τα Ξωτικά στο Άμαν, ο Ορόφερ όμως, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν απρόθυμος να πάει και παρέμεινε στο Λίντον.

Κάποιοι από τους Σίνταρ του Λίντον, μην επιθυμώντας να μείνουν με τους κυρίαρχους Νόλντορ υπό την ηγεσία του Γκιλ-γκάλαντ, επέλεξαν να πάνε ανατολικά και να μείνουν με τους Νάντορ, με τους οποίους είχαν την ίδια Τελέριν καταγωγή. Ο Ορόφερ με τον λαό του διέσχισαν τα Ομιχλιασμένα Βουνά και αναμίχθηκαν με τα Ξωτικά Σίλβαν του Μεγάλου Πράσινου Δάσους. Οι Σίνταρ υιοθέτησαν και αποδέχτηκαν εξ' ολοκλήρου τη ζωή των Σίλβαν, οι οποίοι δέχτηκαν τον Ορόφερ για Βασιλιά τους. Κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Εποχής σταδιακά μετακινήθηκαν βόρεια κι έζησαν γύρω από το Έμυν Ντούιρ.

Παρά την εχθρότητα των Σίλβαν προς τους Νάνους και τους Νόλντορ, αλλά και την επιθυμία τους να μείνουν μακριά από τα προβλήματα του υπόλοιπου κόσμου, ο Ορόφερ μπορούσε να διακρίνει τον κίνδυνο του Σάουρον, καθώς και ότι η ήττα του θα έφερνε ειρήνη στη Μέση-Γη. Έτσι, εντάχθηκε στην Τελευταία Συμμαχία Ξωτικών και Ανθρώπων, μαζεύοντας ένα μεγάλο στρατό ο οποίος ενώθηκε με τον - μικρότερο αριθμητικά - στρατό του Άμντιρ με Ξωτικά του Λόριεν, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο στρατό Σίλβαν Ξωτικών. Οι Σίλβαν ήταν δυνατοί και γενναίοι, αλλά παρόλο που υστερούσαν σε εξάρτηση και όπλα εν συγκρίσει με τους Νόλντορ, ο Άμντιρ και ο Ορόφερ ήταν απρόθυμοι να υποταχτούν στην υψηλή ηγεσία του Γκιλ-γκάλαντ και, ως εκ τούτου, υπέστησαν βαριές απώλειες στον Πόλεμο της Τελευταίας Συμμαχίας.

Στη Μάχη του Ντάγκορλαντ, ο Ορόφερ μαζί με άλλα γενναία και γρήγορα Ξωτικά, όρμησαν μπροστά προτού ο Γκιλ-γκάλαντ δώσει το σήμα να ξεκινήσει η επίθεση. Σύντομα ο Ορόφερ σκοτώθηκε και τουλάχιστον τα 2/3 του στρατού του χάθηκαν σε όλη την διάρκεια του πολέμου. Μετά την ήττα του Σάουρον, τα απομεινάρια του στρατού του επέστρεψαν στο Μεγάλο Πράσινο Δάσος, όπου τον διαδέχτηκε στον θρόνο ο γιος και κληρονόμος του, Θράντουιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: