Αννούμινας

Η Annúminas ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Arnor. Η πόλη βρισκόταν στη νοτιοανατολική ακτή της λίμνης Nenuial, κοντά στην πηγή του ποταμού Baranduin (Brandywine). Στα νότια και στα δυτικά της Annúminas υπήρχαν οι Λόφοι του Evendim. Ήταν η έδρα των Βασιλέων της Arnor και ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Υψηλό Βασιλιά Elendil. Annúminas σημαίνει "Πύργος της Δύσης" στη Sindarin.

 
Η Αννούμινας ιδρύθηκε από τον Ελέντιλ το 3320 της Δεύτερης Εποχής, λίγο μετά την άφιξή του στο Λίντον μετά την Καταστροφή του Νούμενορ. Με την ίδρυση της Άρνορ η πόλη έγινε η πρωτεύουσα του Βασιλείου για αρκετούς αιώνες. Φιλοξενούσε την Πέτρα της Αννούμινας, ένα από τα τρία Παλαντίρι του Βορείου Βασιλείου, καθώς και το Σκήπτρο της Αννούμινας, το οποίο ήταν αρχικά το ραβδί του αξιώματος των Αρχόντων του Αντούνιε στο
Νούμενορ, ένα κειμήλιο και σύμβολο της βασιλείας της Άρνορ.

Λόγω των μεγάλων απωλειών στον πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του Σάουρον και την Πανωλεθρία των Γκλάντεν Φιλντς, ο πληθυσμός των Ντουνεντάιν του Βορρά άρχισε να μειώνεται και σιγά-σιγά η Αννούμινας ερήμωσε μεταξύ του 250 και του 861 της Τρίτης Εποχής. Τότε το Φόρνοστ επελέγη ως η νέα πρωτεύουσα. Μετά το 861 της Τρίτης Εποχής, τα ερείπια της Αννούμινας ανήκαν στο μικρό βασίλειο του Αρθεντάιν.

Τα δύο κειμήλια που στεγάστηκαν στην Αννούμινας επέζησαν: το Παλαντίρ παρέμεινε για περισσότερο από μια χιλιετία μετά την πτώση της πόλης, αλλά τελικά χάθηκε με τον Αρβεντούι στις κρύες βόρειες θάλασσες. Το ασημένιο Σκήπτρο της Αννούμινας μεταφέρθηκε στο Ρίβεντελ, όπου ο Έλροντ το κράτησε μέχρι να το διεκδικήσει ένας κληρονόμος. Μέχρι το τέλος της
Τρίτης Εποχής, η Αννούμινας ήταν ερείπιο για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Μετά τον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού, στις αρχές της Τέταρτης Εποχής, ο Βασιλιάς Ελέσσαρ του Επανενωμένου Βασιλείου ξανάκτισε την πόλη και την έκανε βόρεια πρωτεύουσά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: