Οι Λεπίδες της Μόργκουλ

Οι Λεπίδες της Morgul, ήταν μαγικά και δηλητηριώδη στιλέτα που χρησιμοποιήθηκαν από τα Δαχτυλιδοφαντάσματα κατά τη διάρκεια της Τρίτης Εποχής. Το στιλέτο, αφού γευτεί τη σάρκα, σπάει, αφήνοντας ένα θραύσμα της λεπίδας στο θύμα του. Η εναπομείνουσα λεπίδα μετατρέπεται σύντομα σε σκόνη και το θραύσμα προχωράει μέσα στο σώμα προς την καρδιά. Εάν το θραύσμα της λεπίδας παραμείνει στο σώμα για πολύ καιρό, το θύμα γίνεται φάντασμα. Morgul σημαίνει "Μαύρη Μαγεία" στη Sindarin.

 
Ένα θύμα αυτής της λεπίδας ήταν ο Φρόντο, ο οποίος μαχαιρώθηκε από τον ίδιο τον Μάγο-Βασιλιά στο Άμον Σούλ. Ένα κομμάτι της λεπίδας παρέμεινε μέσα στην πληγή του, προχωρώντας προς την καρδιά του και απειλώντας να τον μετατρέψει σε φάντασμα. Ο Έλροντ μπόρεσε να απομακρύνει το θραύσμα και να θεραπεύσει την πληγή, αλλά κάθε χρόνο ανήμερα του τραυματισμού του, ο
Φρόντο αρρώσταινε βαριά. Τελικά, μόνο η αναχώρησή του για το Έλνταμαρ του πρόσφερε μόνιμη θεραπεία.

Το Αθέλας, ή αλλιώς Βασιλόχορτο, ήταν γνωστό ότι επιβράδυνε την δηλητηριώδη επίδραση της Λεπίδας της Μόργκουλ, αν και ήταν απαραίτητη η πραγματική θεραπεία (συνήθως από Ξωτικά) προκειμένου να θεραπευτεί πλήρως ένα θύμα. H θεραπεία  αυτή μπορούσε να γιατρέψει κι άλλα νοσήματα που σχετίζονταν με τη Μόρντορ, όπως η Μαύρη Ανάσα των Νάζγκουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: