Σιλμάριεν

Η Silmariën ήταν το πρώτο παιδί του Tar-Elendil, του τέταρτου Βασιλιά του Númenor, και η μητέρα του Valandil, του πρώτου Άρχοντα του Andúnië. Το όνομα Silmariën είναι στην Quenya και, αν και δεν αποδίδεται καμία μετάφραση, πιθανότατα σημαίνει "Ασημένια Κόρη".

 
Η Σιλμάριεν ήταν το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Ταρ-Ελέντιλ. Τα άλλα αδέλφια της ήταν η Ισίλμε και ο Μενέλντουρ. Εκείνο τον καιρό οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν, έτσι όταν ο Ταρ-Ελέντιλ παραιτήθηκε του σκήπτρου, τον θρόνο ανέλαβε ο μικρότερος αδερφός της, ο Ταρ-Μενέλντουρ. Μετά το γάμο της με τον Έλαταν απέκτησαν ένα γιο, τον Βαλάντιλ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Άρχοντας του Αντούνιε.


Από τη γενιά τη δική της και του συζύγου της προήλθαν οι Βασιλείς της Γκόντορ και της Άρνορ που έζησαν στην εξορία στη Μέση-Γη. Αναμφισβήτητα ήταν μία από τα σημαντικότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Νούμενορ, καθότι πιθανότατα κληρονόμησε από τον πατέρα της το σπαθί Νάρσιλ και το Δαχτυλίδι του Μπάραχιρ. Αυτά τα κειμήλια στη συνέχεια παραδόθηκαν στους απογόνους της, τους Άρχοντες του Αντούνιε και αργότερα στους βασιλιάδες της Γκόντορ και της Άρνορ. Το βασιλικό κόσμημα, το Ελεντίλμιρ, που κάποτε ανήκε στην Σιλμάριεν, επιβίωσε της Πτώσης του Νούμενορ κι έγινε μέρος του στέμματος της Άρνορ, μέχρι που τελικά έφτασε μέχρι την εποχή του Βασιλιά Ελέσσαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: